THE STORY OF THE DEVELOPING CAMERA

Wanneer heb jij je laatste foto gemaakt? Voor ons voelt het bijna natuurlijk aan. Je opent Snapchat of Instagram, richt de camera en schiet een foto. Nog even bewerken in VSCO en natuurlijk een vintage filter. Een proces dat vroeger uren of zelfs dagen kon duren. Tot de komst van de Polaroid Developing Camera. In slechts enkele minuten ontwikkelde een foto in de camera, door een ingenieus systeem en een chemisch proces had je een ‘instant’ foto. Ben jij een echte Polaroid fan? Schiet jij analoog foto’s, of houd jij van een vintage gevoel? Dan is onze Developing Camera Patent Print, van de Polaroidcamera echt iets voor jou! Een unieke print die niet zal misstaan in jouw fotostudio, hobbykamer of naast je fotoboeken.

Een instant foto door Polaroid

Tijdens een vakantie op het strand schoot Polaroid oprichter Land’s een foto van zijn dochter. Maar waarom kon ze hem niet zien? Vroeg zijn driejarige dochter. Dit zette Land’s aan het denken. Waarom kost het zo veel tijd om een foto te ontwikkelen? Het is 1944 een tijd waarin een foto geschoten werd op een fotorolletje. Om met een chemisch proces te verwerken tot een ware foto.

Nog dezelfde dag bedacht Land’s het concept voor de eerste instant camera, een Polaroidcamera. Het zou hem nog driejaar kosten om het ontwerp te finetune. Zijn camera was een gigantische stap voor fotografie. Iets dat eerst uren of zelfs dagen kon duren, vond nu direct, aan de binnenkant van jouw camera plaats. Instant fotografie was geboren. Polaroid bracht slechts 60 van haar eerste ‘Land Model 95’ uit. En wist ze allemaal dezelfde dag te verkopen. Een waar succes!

Het Polaroid filter van vandaag

Tegenwoordig voelt het voor ons simpel en bijna natuurlijk aan. Klik en je hebt een foto geschoten. Je ziet het resultaat al voor je de foto schoot, recht op je scherm of in de zoeker van je camera. Je nieuwe foto bewerken? Ook dat kan! Zelfs met de camera waarmee je de foto schoot. Vind je het bewerken veel werk? Dan gebruik je toch een vintagelook filter. Hiermee kan jij en iedereen het gevoel van ‘de foto’s van vroeger’ creëren.

Of ben jij een echte fotografieliefhebber? Dan knoei je vast graag met old-school fotografie. Het zelf ontwikkelen van je foto’s heeft bijna iets magisch. In de verduisterde, rood belichte badkamer knoeien met chemie. Maar ook het gebruik van een traditionele Polaroidcamera is weer helemaal hot. Ondanks de duizenden megapixels, blijft het vintage gevoel ons in het hart raken. We love analog!