THE STORY OF LEGO

Wie heeft er niet als kind ook uren op zolder doorgebracht, bouwend aan de hoogste toren of jouw eigen creatie. Lego is het speelgoed voor de creatiever bouwer. Niet gek dat de opvallende rode, groene en blauwe Lego blokken alweer 60e jaar bestaan. Was of ben je een echte LEGO fan? Dan is onze LEGO brick patent poster echt iets voor jou! Denk terug aan het eindeloos bouwen met deze geweldig LEGO patent poster. Een print die niet zal misstaan in de kinderkamer, speelkamer of wat dacht je van jouw hobbykamer?

Hoe het allemaal is begonnen, de bouw van LEGO

Het is 1932 als Ole Kirk met oog voor kwaliteit en vakmanschap begint met het maken van hout speelgoed. Niet veel later combineert hij de twee Deense woorden “Leg Godt” (Play well) en noemt het bedrijf LEGO.

LEGO begint als snel te groeien en word een waar familie bedrijf. Zijn zoon begint al op slechts 17 jaar met het ontwerpen van speelgoed voor LEGO. Nog geen tien jaar later ziet Ole de eindeloze mogelijkheden van de plastic bouwstenen. Toen hij in 1950 met een eerste versie van de LEGO ‘Automatic Binding Brick’ kwam.

Spelende kinderhanden met LEGO bouwen

Eindeloze creativiteit en bouwplezier

LEGO zou nog een keer haar steen veranderen, naar de nu zo bekende bouwsteen. De “LEGO Brick”. In 1961 kreeg LEGO officieel haar patent. Waarna de kleurrijke rode, groene en blauwe steentjes al snel werden uitgebreid. En uitgroeide tot het speelgoed van het millennium.

Inmiddels is het iconische speelgoed blokje al ruim 60 jaar oud, maar nog altijd even leuk. LEGO is nu beschikbaar in veel meer gave kleuren, maten en vormen! Dit is het speelgoed voor de creatieve bouwer. Bouw ongekende werken, laat je creativiteit stromen of bouw het Colosseum en mogelijkheden zijn eindeloos. Hele steden met LEGO City of ware robots met LEGO technic.

Stapel van iconische witte LEGO speelgoed bouwstenen