THE STORY OF THE TP1 RADIO

Met de draagbare TP1 van Braun kon je overal van muziek genieten. Het kleine radiootje, zag er door zijn minimalistische stijl simpel uit. Maar niets was minder waar. Dit kleien musical kunstwerk wordt door velen geroemd. Hij stond zelfs tentoon in het museum voor moderne kunst (MoMa) in New York. Haal jij een waar kunstwerk voor aan de muur? Met de TP1 Radio poster ben jij verzekerd van een tijdloos exclusief design print in minimalistische stijl.

Een klein product, met ongekende invloed op vormgeving 

Een draagbare radio zo iconisch, de TP1 Phone Radio wordt door velen gezien als een waar kunstwerk. Een kunstwerk van de meester hemzelf, Dieter Rams. Zijn invloed op alledaagse product design is dan ook ongekend. Met zijn 10 principes van design, legde Rams de lat hoog voor de overige vormgeving.

De TP1 Phone Radio is misschien wel Rams meest bekende en belangrijkste ontwerp. Dieter Rams wist zijn TP1 terug te brengen naar de basis van een simpel en toch uiterst bruikbaar product. De TP1 was zo simpel dat er slechts een fader overbleef om het apparaat mee te bedienen.

 

Adembenemende schaduw in een meesterwerk

Rams tien principes voor goede vormgeving, inspireert dagelijks nog velen vormgevers. Zo ook voor het design van de exclusieve TP1 poster. Het simplistische ontwerp is teruggebracht naar haar basis, pure tekst aangevuld met het patroon van de TP1 als een waar eerbetoon.

Een hoogstwaarschijnlijk simpel ogende poster, met velen uren aan ontwerpen en perfectioneren. Het patroon van de TP1 is op een uiterst bijzonder manier gecreëerd. Het patroon is door middel van een laser op een tiende van een millimeter gesneden. Door dit te fotograferen is er een adembenemende schaduw gecreëerd. Een schaduw die het patroon opvult. Hierdoor voelt het alsof de schaduw zich daadwerkelijk in jouw ruimte begeeft. Door deze exclusieve ontwerpmethode is er een waar meesterwerk gecreëerd.