THE STORY OF THE ARCADE GAME CABINET

Een gamer leeft vandaag in een waar paradijs. Met de next-gen gameconsoles als de Playstation en Xbox kan je thuis de beste games spelen! Of wat te denken van alle games streamen met Stedia, of met Steam op elke computer ben je ready to play! Meer van de gezellige familie games? Dan heb jij vast een Nintendo Switch of Wii staan. Als gamer heb je het goed, hoe anders was dat in de jaren 70? Toen je met je ouders en vrienden naar een arcadehal ging. Uren speelde je games op een arcade game cabinet, met vrienden of zelfs tegen onbekende. Denk jij graag terug aan alle uren in het blauwpaarse neon licht? Dan is deze Arcade Game Cabinet patent poster echt iets voor jou! Hij zal niet misstaan in jouw mancave, gameroom of hobbykamer.

 

Welkom tot de digitale speeltuin, welkom in de arcade!

Je betreedt de neonverlichte ruimte, de muziek staat hard en kinderen rennen van arcade game naar de ander. Je kijkt om je heen en ziet knuffels, waterpistolen, tickets en prachtige andere prijzen. Je bent in de hemel, welkom in het videogame paradijs! Welkom in de arcade.

 Arcade game cabinet hall

Je werpt een munt in een machine waarboven ‘Metal Slug’ staat. Het scherm begint te bewegen en jij pakt de controller. Zo simpel werkt een arcade machine, je werpt er geld in en je kan spelen. Door het gemak wisten de spelletjeshal ieders hart snel te veroveren. Met games als; Packman, Donkey Kong en Captain Commando was je dagen in de arcade te vinden. In de jaren 70 en 80 groeide de arcade uit tot de ‘place 2 be’. Met de razend populaire game Street Fighter II bracht je tot midden 1990 vele uren in de arcade hal door. Tot daar de betere thuis games kwamen. Met consoles als de Nintendo Entertainment System (NES), was het thuis gamen pas echt begonnen! Was dit de dood van de Arcade Cabinet Machine?

De arcade van de toekomst

De arcadehal is weer helemaal hot! Terug van weg geweest, elke stad kent stad zijn eigen spelletjeshal. In een speelhal aangekleed met neonverlichting en game-vibe muziek, wordt met de oldschool (flipper) games gestreden voor knuffels en andere te gekke prijzen.

Arcade Game machine

Bij een arcade houdt het niet op, nee. Gamen buiten de deur gebeurt steeds vaker. Met de komst van de VR en AR game hallen, is het buiten huis gamen weer helemaal booming! Hier wordt je zo waar de game ingezogen. Het afschieten van zombies was nog nooit zo echt! Of wat te denken van een digitale escape room? The game is all yours, the possibilities are endless!