MAATSCHAPPELIJK & VERANTWOORD

Onze-positie-op-aarden-ART02-MVO-Duurzaam-Bomen-in-een-bos-met-mist

Onze positie op aarde

Geïnspireerd door duurzame visioners en merken die durfde te dromen, buiten het kader te tekenen en de status quo in twijfel trokken. Was het voor ons vanaf ons eerste moment helder. ART02 zal zich voor de volle honderd procent richten op een duurzame bedrijfsvoering. Wij geloven in eerlijk ondernemen met eerlijke producten. Wij zijn ervan overtuigd dat alleen dit leidt tot het beste resultaat en een duurzame toekomst, zo wel relationeel als financieel.

Niet gericht op de korte termijn

Wij geloven in een pure vorm van materialisme, en dat mensen wel degelijk kunnen houden van producten. Producten die tijdloos zijn vormgegeven en gemaakt zijn om lang van te genieten. Dat zijn enkel de producten waar ART02 zich op richt.

Hierdoor vinden wij afprijzingen en korte termijn acties, gericht op snelle winst en uitputting van natuurlijke bronnen, niet houdbaar. De race naar de bodem is dan ook niet waar ART02 zich achter schuilt. Hierom richten wij onze acties niet op prijs en stapelkorting, maar op langdurige impact.


Lokale productie

Onze keuze voor lokale productie is niet zomaar besloten. Hoewel een producent elders wellicht goedkoper zou kunnen produceren, kiezen wij bewust voor lokale productie. Dit stelt ons in staat veel transport bewegingen te reduceren, en waar soms zelfs C02 neutraal. Daarnaast weten we op deze manier de kwaliteit te waarborgen. Zo hopen wij tevens het aantal retouren te minimaliseren.

Een duurzaam product

In onze wereld van fast fashion en directe vervulling zijn we het haast niet meer gewend te wachten. Toch kan juist dit heel waardevol zijn, voor een bewuste aankoop waar jij echt naar uitkijkt. En geeft het ons de mogelijkheid om enkel de actuele vraag te produceren. Hierdoor is het ons gelukt om over productie tot een minimum te beperken. Door soms iets langer op jouw unieke print te wachten, werken wij samen aan een duurzamere toekomst.

Wij maakt voor al onze producten gebruik van een duurzame productiemethode. Zo maken wij voor al onze posters en drukwerken standaard gebruik van 100% natuurlijk en gerecycled papier.


Kleinen stappen in een groter mandaat

Hoe wel dit klinkt als slecht een aantal kleine stappen, zijn het wel de (eerste) stappen in de goede richting. ART02 heeft zich bij haar oprichting gecommandeerd te richten op een duurzame bedrijfsvoering.

Onze oprichters hebben er dan ook voor gekozen dit mandaat een wezenlijk onderdeel te laten zijn van haar bedrijfsplan. De invloed van een beslissing, zowel op mens als milieu, geldt dan ook als onze eerste criteria.