THE STORY OF THE BERTOIA DIAMOND CHAIR

Kan een stoel meer zijn dan alleen een functionele zitting? Als je het ons vraagt wel. Een stoel kan als bruikbaar kunstwerk veel toevoegen aan een ruimte. Een gaaf voorbeeld hiervan is de Bertoia Diamond Chair. Een stoel van verchroomd staal (en soms een kussentje), kleed de kamer echt aan. Het prachtige lijnenspel laat niet alleen licht maar ook lucht prachtig door de kamer doen stromen. Ook zo onder de indruk van de Bertoia chair? Maar geen ruimte voor nog een stoel, of opzoek naar een gave industriële design print? Dan is onze Bertoia Diamond Chair patent poster echt iets voor jou!Een kunstenaar die ontwierp. Ontwerper Harry Bertoia

Bertoia is een ware kunst-ontwerper. Hij was geen vormgever in de traditionele zin van het woord, nee. Harry Bertoia mengde zijn schilderen met het beeldhouwen, het beeldbouwen met het ontwerpen. Het combineren van vormgevingsdisciplines doet denken aan het experimenteren van Marcel Breuer, aan Het BauHaus. Dit resulteerde in de prachtige B3 Wassily-stoel.

Na vele uren kijken, aanpassen en positioneren ontstond er een ruimtelijk object. Bertoia laste het draadstaal aan elkaar, en creëerde zo zijn iconische Diamond Chair. De stoel die misschien wel het pronkstuk van zijn meubelcollectie zou worden.

 Diamond Chair

Een industrieel beeldwerk en stoel ineen

De Diamand Chair is een adembenemend object in de ruimte. Een stoel waarbij de vorm haar functie volgt. Het lijnenspel van verchroomd staal in elkaar over vloeit, en waarbij lucht vrij kan stromen.

Bertoia wist op zijn manier industrieel materialen als een volwaardig alternatief te zien. Zo bracht hij het zware en kille staal naar een moderne tijdsgeest. Industrieel design op zijn best, zouden wij zeggen. Het verchroomde staal brengt een prachtig schouwspel van licht en reflectie. De Diamond Chair is een waar icoon van mid-century modern design.