THE STORY OF THE GAME BOY POCKET

Wie houdt er niet van games? Thuis, op het werk of zelfs onderweg. Gamen is al lang niet meer alleen voor de fanatieke fans. Het kan tegenwoordig op iedere tv, computer of telefoon. Hoe anders was dat aan het begin van de jaren 90. Heb jij ook goede herinneringen aan al die uren op je Game Boy, of wil je gewoon een waar iconische poster voor in je game room? Dit is de Game Boy Pocket patent poster van ART02.

Klaar? De start van mobiel gamen

Het is 1998 en Nintendo lanceert haar eerste generatie Game Boy spelcomputer. Nintendo wist dat een draagbare game console zou kunnen slagen, als hij maar; klein, licht, betaalbaar en betrouwbaar genoeg zou zijn. En hoewel dit simpel klonk, bleek dit een ware uitdaging. Want hoe ziet een draagbare spelcomputer eruit? En hoe zorg je ervoor dat hij betaalbaar en betrouwbaar blijft.

En daar ontstond hij, de originele Game Boy. Een vorm zo iconisch dat velen uit de jaren 80 en 90 het apparaat van veraf zouden herkennen. Gehuld in zijn grijze behuizing zat een ware game-ervaring. Met zijn vijf knoppen en een zwart/groen lcd-scherm, was de Game Boy ready-to-play.

 

Redesigning a classic 

Een aantal jaar na de introductie van de originele Game Boy in 1989 (Japan), was het tijd voor een update. Een nieuwe evolutie in mobiel gamen was geboren, in de vorm van de Game Boy pocket. Met een nieuw zwart-wit scherm en twee AAA-batterijen was de mobiele game console ready-to-play.

Met een aantal verbeteringen, was het onderscheid in haar vormgeving misschien wel het meest opvallend. De Game Boy Pocket was een stuk lichter en smaller. En in haar blitse kleuren was er altijd een match. Welke kleur Game Boy Pocket past bij jou? Rose, rood, geel, groen, blauw of toch liever iets neutraler als zwart of zilver?