THE STORY OF THE IPAD

In de aanloop naar het Apple event in 2010 was de spanning hoog, velen geruchten deden zich in de ronde. Apple zou met een nieuw device komen. Het merk stond immers al bekend om zijn innovatieve en fraaie gadgets. Zo veraste ze ook in 2010 vriend en vijand met de iPad. De iPad was de eerste fraaie, gebruiksvriendelijke tablet voor consumenten. Hiermee was de iPad een waar feestje om te gebruiken. Wil jij een nieuwe iPad? Een die in zijn glorie altijd aanwezig is, zonder dat je hem hoeft op te laden? Verrijk jouw interieur met een iPad patent poster.

 

Tussen een smartphone en een laptop

Apple was een van de eerste die een volwaardige laptop op de markt bracht. Een echt kleurenscherm, een scrol-bal en verhoogt voor een hoger type comfort. In 2007 brachten ze een revolutionaire kijk op de mobiele telefoon. Met de komst van de iPhone veranderde het merk de mobiel voor goed.

Inmiddels is het 2010 en gebruikt iedereen een laptop en een smartphone. Maar is er geen ruimte tussen? Iets dat letterlijk en figuurlijk tussen een laptop en een telefoon zit, vroeg Steve Jobs zich af. Het ‘ontbrekende device’ zou echt een stuk beter moeten zijn voor een aantal specifieke dingen. De lat lag hoog, erg hoog! De iPad moest beter zijn voor het surfen op het internet, e-mailen en wat te denken van het bekijken van foto’s en video’s. Maar ook gamen en het lezen van e-books zou een waar feest moeten worden op de iPad.

Design by Apple in California 

Concurrenten dachten al een goed alternatief te bieden: de netbook. Apple zag dit anders. Netbooks waren eigenlijk maar op één ding echt beter, ze waren goedkoper dan volwaardige laptops. De bouwkwaliteit was laag en de gebruikservaring slecht De apparaatjes waren goedkoop en sloom.

De iPad was daarentegen ‘design by Apple in California’. Het befaamde design waar Apple bekend om staat. Een dunne, fraai vormgegeven aluminium tablet met een glazen voorkant. Met zijn speciale software, snelle hardware en fraaie vormgeving, was de iPad de eerste echte gebruiksvriendelijke tablet voor consumenten. Een waar feestje voor haar gebruikers.