THE STORY OF THE IPHONE

Vandaag de dag ga jij de straat niet meer op zonder je iPhone. Je checkt hem minimaal 200 keer per dag. En bent altijd bereikbaar. Hoe anders was dat in ‘the good old days’. In 2007 waren telefoons een luxeproduct of voor de professionals. Tot de iPhone een nieuwe revolutie ontketende. Wil jij een extra iPhone maar geen nieuwe telefoon? Of een die in zijn glorie altijd aanwezig is, zonder dat je hem hoeft op te laden? Verrijk jouw interieur met een iPhone patent poster.

Niet één, maar drie revolutionaire producten 

Vandaag is een dag waar ik al 2 jaar naar uitkijk. Vandaag introduceren wij maar liefst drie revolutionaire producten. De eerste is een iPod met touch besturing, het tweede een revolutionaire mobiele telefoon en ten derde een baanbrekende internet communicator. Met deze bijna magische woorden introduceerde Steve Jobs op 9 januari 2007 de originele iPhone.

Terwijl veel telefoons nog toetsen hadden en telefoons voor professionals een toetenbord, was het Apple die het touch scherm voor de massa toegankelijk maakte. Met zijn 3.5 inch scherm en zijn 4, 8 of zelfs 16gb opslag is de originele iPhone niet te vergelijken met de telefoon in jouw broekzak. Maar voor 2007 een ware revolutie.

Een revolutie die alles veranderde

Een ware revolutie ontkende zich, nieuwe iPhone ’s en andere smartphones volgden. De iPhone wist al snel een ware cultstatus te creëren. Je had niet een smartphone, nee een echte iPhone.  En jouw prachtige iPhone maakte je echt uniek met een stijlvol hoesje.

Op jouw iPhone had je de toegang tot apps. De kleine maar waardevolle programmatjes waren een nieuwe revolutie aan zich. Een met oneindige mogelijkheden. Er ontstond een nieuwe digitale wereld met uitvindingen als mobiel navigeren, overal het weer checken of makkelijk een berichtje sturen naar je vrienden en familie.

iPhone en  iPod zijn trademarks van Apple Inc.