THE STORY OF THE IPOD CLICK WHEEL

Het is 2002 en digitale muziek is met een ware opmars bezig. Mensen branden hun favoriete muziek op Cd’s, maar echt een goede manier voor draagbare muziek ontbreekt nog. Tot Apple zijn liefde voor muziek en design combineerde. Dit resulteerde in de originele iPod click wheel. De iPod click wheel patent poster komt zonder muziek, opslag of batterij, maar zal zeker niet misstaan boven jouw platenspeler! Aan de muur of op een dressoir.

Jouw complete muziekbibliotheek in je broekzak

“Wij houden van muziek en het is altijd goed om iets te doen waar je van houdt” zij Steve Jobs bij de introductie van de originele iPod. Het was 2002 en digitale muziek begon aan zijn doorbraak. Door jouw favoriete muziek op een cd te branden, kon je er met een Walkman over naar luisteren. Er was in 2002 eigenlijk geen gemakkelijke manier om overal van jouw favoriete muziek te genieten.

Cd’s branden was relatief duur en koste veel tijd.  Was je net dat ene nummer vergeten? Dan had je pech. Op een cd konden niet meer dan 15 nummers. Tot de originele iPod Click Wheel alles veranderde. Met maar liefst 1.000 nummers was je nu in staat ‘een hele muziekbibliotheek in je broekzak mee te nemen.’ Met Appels FireWire was je in staat muziek eenvoudig en snel vanuit iTunes op je iPod te zetten.

De originele iPod Click Wheel in de hand van een gebruiker

Magische bediening in een kaartendek

Met 10 uur aan batterij was de iPod ready to play. De kleine muziek speler liet zich met een bijna magische wijzen bedienen. De originele iPod stond bekend om zijn ‘click wheel’. Met deze mechanische draaischrijf kon je gemakkelijk door een Play list scrollen. Muziek pauzeren of skippen ging eenvoudig met de vier grote knoppen. Dit alles in een apparaat ter grootte van een pakje speelkaarten.

Het ontwerp van de succesvolle muziekspeler, doet sterk denk aan de draagbare T3 radio van Dieter Rams (in opdracht voor Braun). En het gebruiksgemak van de BeoCom 6000 telefoon van het Deense Bang & Olufsen.

Ipod collecties vanaf de introductie van iPod Click Wheel 2001iPod, iTunes, FireWire en Apple zijn trademarks van Apple Inc.
Braun Inc. BeoCom is een trademark van Bang & Olufsen