THE STORY OF THE NINTENDO ENTERTAINMENT SYSTEM

Wie houdt er niet van games? Helaas was de game-industrie in 1983 compleet ingestort. Verkopen daalde en game-uitgevers stopten. Totdat een game console de gehele industrie een nieuw leven gaf. De Nintendo Entertainment System (NES) wist de game-industrie een nieuw leven in te blazen, met vele iconische games. Zo groeide de NES en haar games uit tot een waar icoon voor een gehele generatie. Heb jij ook uren Mario Super Bros lopen spelen, of uren bezig geweest met het jagen in Duck Hunt? Dan is deze poster van jouw iconische spelcomputer echt iets voor jou! Prachtig aan de muur in de game room, of in jouw man cave. Dit is de Nintendo Entertainment System (NES) patent poster van ART02.

De herstart van de game industrie

Het is 1983 en de videogame-industrie is totaal ingestort. Verkopen dalen en verschillende game-uitgevers gingen failliet. Maar gelukkig voor gamers, wist de game-industrie zichzelf een nieuw leven te geven. En is deze industrie inmiddels uitgegroeid tot een miljarden industrie van vandaag de dag. De spelcomputer die deze zwaar vervallen industrie wist op te starten was de Nintendo Entertainment System, ook wel NES genoemd.

De NES was eigenlijk niet helemaal nieuw. Zo bracht Nintendo in Japan een voorganger, van de inmiddels iconische spelcomputer uit. De Famicom. Toen Nintendo zijn pijlen richtte op Amerika, wisten ze dat dit geen makkelijke levering zou worden. Nintendo besloot de Famicom te herontwerpen, naar de nu iconische Nintendo Entertainment System (NES). Ook beloofde het Japanse merk, alle niet verkochte NES-spelcomputers terug te kopen. Zo startte op 18 oktober 1985 in Amerika de verkoop van de NES spelcomputer.

 Nintendo Entertainment System (NES) gepresenteerd op een zwarte achtergrond

Reay to play?

Een spelcomputer zonder games is natuurlijk geen spelcomputer. Nintendo bracht Mario Bros als launch titel uit. Dit was een slimme zet! Het spel werd direct een ware hit. Maar ook aan andere games, waren een regelrechte hit. The Legend of Zelda, Metroid, Squares, Final Fantasy, Capcom Megaman en natuurlijk Duck Hunt (met bijbehorende ‘pistool controllers’).

Veel van deze games zijn vandaag de dag ware iconen. Ze worden nog dagelijks gespeeld en zijn geliefd bij veel mensen. Het is dan ook niet gek dat Nintendo vele re-releases bracht voor deze spellen. 

Nintendo Entertainment Systeem aangesloten, klaar om te spelen op de NES?