THE STORY OF THE PARALLEL BAR

Florence Knoll is een bekende Amerikaanse vormgeefster. Hoewel ze zichzelf niet als een meubelontwerpster zag, braken enkele van haar meubelontwerpen door als ware iconen. Knoll iconen staan bekend om hun simpele en eenvoudige vormgeving, dit zonder somber te worden. Een zo’n icoon is de Knoll bank ‘Parallel bar’. Een bank die al enkele jaren uit productie is. Maar wil jij toch genieten van deze iconische bank? Dan zal je zeker genieten van onze prachtige design print. Dit is een poster, een bank die in geen enkele kamer zal misstaan.

Wolkenkrabbers als een reusachtige inspiratie, voor haast menselijke vormgeving

Terwijl de wolkenkrabbers in Amerika uit de grond vlogen, zag Florence Knoll een missie. Het rationaliseren van de moderne vormgeving van deze reusachtige torens. De moderne buitenkant moest worden doorgetrokken naar binnen, in het gebouw, door de ruimtes en in de kantoren. Meubels moesten een ruimte versterken en de ruimte krijgen om te ademen, zo ook met de ‘Parallel bar’ bank van Knoll. Mevrouw Florence bracht geen compromissen, wanneer zij een meubelstuk nodig had en het was niet beschikbaar, creëerde ze deze zelf.

In tegenstelling tot andere ontwerpers waren de ontwerpen van Knoll veel meer architectonisch van aard. Iets wat ons doet denken aan het werk van Charles en Ray Eams. Florence Knoll beperkte het ritme en de details van moderne architectuur en wist dit haast menselijk te maken. Door te spelen met textuur en kleur.

Beton wolkenkrabber aan de binnenkant, Interieurinspiratie voor Parallel Bar

Een iconische bank met een uniek frame 

De loungecollectie uit 1950’s van Florence Knoll voor Knoll inc. vormt hier misschien wel een perfect voorbeeld van. Haar sobere geometrische benadering van meubels, waaronder deze Knoll bank ‘Parallel bar’.

Het ontwerp van de Knoll bank kenmerkt zicht door opvallende, unieke, frame constructie.

Het frame is samengesteld uit twee fijne profielen, die op stand van elkaar zijn geplaatst. Helaas is deze prachtige, iconische bank al sinds de jaren 70 niet meer in productie door Knoll internationaal. Wel worden er geregeld een ‘Parallel bar’ bank van Knoll op veilingen aangeboden.

Schoon en licht interieur inspiratie voor de Parallel Bar