THE STORY OF THE RT20 RADIO

Radio’s waren niet altijd klein, draagbaar of zoals vandaag de dag, slechts een app op je telefoon. Nee, het waren vaak hele kunstwerken. Prachtige objecten met een muzikale toon. De RT20 radio van Braun was hier geen uitzondering op. Gemaakt van echt hout en staal, afgewerkt met strak gevormd plastic. De RT20 radio was een genot voor oog en oor. Verrijk jij de kamer met een iconische radio? Met de RT20 radio poster ben jij verzekerd van een tijdloos exclusief design print in minimalistische stijl.

Niet alleen een genot voor het oor, maar ook zeker voor het oog

De RT20 radio van Braun was niet alleen een genot aan de oren, nee. Ook dit product van legendarische designer Dieter Rams, wist het publiek te verleiden met haar looks. Met Rams zijn minimalistische aanpak, ontbrak het de radio aan een traditionele luidsprekerrooster. Door de radio af te werken met echt hout, metaal en strak vormgegeven plastic creëerde Braun en Rams een waar kunstwerk. Een genot om naar te kijken. Stiekem is de RT20 radio print ook een van de favorieten van het ART02 team.

Dieter Rams wordt gezien als een van de meest invloedrijke op hedendaagse product vormgeving. Hij bracht producten terug naar hun basis. Simpel, maar toch bruikbare producten waren het resultaat. Met zijn tien principes voor goede vormgeving, zette hij een ware maatstaaf voor goede vormgeving.

Adembenemende schaduw in een meesterwerk

Rams tien principes voor goede vormgeving, inspireert dagelijks nog velen vormgevers. Zo ook voor het design van de exclusieve RT20 poster. Het simplistische ontwerp is teruggebracht naar haar basis, pure tekst aangevuld met het patroon van de RT20 als een waar eerbetoon.

Een hoogstwaarschijnlijk simpel ogende poster, met velen uren aan ontwerpen en perfectioneren. Het patroon van de RT20 is op een uiterst bijzonder manier gecreëerd. Het patroon is door middel van een laser op een tiende van een millimeter gesneden. Door dit te fotograferen is er een adembenemende schaduw gecreëerd. Een schaduw die het patroon opvult. Hierdoor voelt het alsof de schaduw zich daadwerkelijk in jouw ruimte begeeft. Door deze exclusieve ontwerpmethode is er een waar meesterwerk gecreëerd.