THE STORY OF THE T3 RADIO

De T3 transistorradio was de eerste transistorradio van Braun. Met het kleine iconische radio kon je overal eenvoudig genieten van jouw favoriete muziek. Eenvoud was dan ook het uitgangspunt voor Dieter Rams en hiermee voor Braun. De radio groeide uit tot een waar icoon en inspireerde zelfs Apple. Haal jij een waar modern kunstwerk voor aan de muur? Met de T3 transistorradio poster ben jij verzekerd van een tijdloos exclusieve design print in minimalistische stijl.

Een ware muzikale inspiratiebron

Zo ook met zijn T3 transistorradio. Muziek is voor velen een ware inspiratiebron. Muziek zet een toon en brengt sfeer. Door haar compacte formaat, kon de T3 radio gemakkelijk meegenomen worden. Inspiratie en sfeer in broekzak formaat. Komt dit bekend voor? Juist. Rams inspireerde met zijn T3, Apple met haar originele iPod. Het is dan ook niet gek dat de ‘click wheel’ aanvoelt als een moderne doorvertaling van Braun’s T3.

De T3 wordt gezien als een waar iconisch product van legendarische Braun ontwerper Dieter Rams. Zijn invloed op hedendaagse product vormgeving is ongekend. Met zijn tien principes voor goede vormgeving, zette Rams een ware standaard voor goede vormgeving.

 

Adembenemende schaduw in een meesterwerk 

Rams tien principes voor goede vormgeving, inspireert dagelijks nog velen vormgevers. Zo ook voor het design van de exclusieve T3 poster. Het simplistische ontwerp is teruggebracht naar haar basis, pure tekst aangevuld met het patroon van de T3 als een waar eerbetoon.

Een hoogstwaarschijnlijk simpel ogende poster, met velen uren aan ontwerpen en perfectioneren. Het patroon van de T3 is op een uiterst bijzonder manier gecreëerd. Het patroon is door middel van een laser op een tiende van een millimeter gesneden. Door dit te fotograferen is er een adembenemende schaduw gecreëerd. Een schaduw die het patroon opvult. Hierdoor voelt het alsof de schaduw zich daadwerkelijk in jouw ruimte begeeft. Door deze exclusieve ontwerpmethode is er een waar meesterwerk gecreëerd.