THE STORY OF THE VESPA

Als je aan Italië denkt, dank denk je natuurlijk aan de fijne smaak, heerlijk eten en prachtige kleding. Maar ook aan een typisch voertuig, nee niet de Fiat 500, maar de Vespa scooter. Rijdend door de stad Rome. Een rondje om het Colosseum met Eros Rammazzortti door de gedachten en met je gezicht in de zon. Ben jij de koning van de Italiaanse wegen. De Vespa scooter is het verhaal van hoop en vooruitzicht. Hoe een klein voertuig in korte tijd uitgroeide tot een waar icoon. Een lifestyle keuze en een hobby voor velen. Klopt jouw hart ook sneller van het Italiaanse leven in de zon? Het rondje rond het Colosseum of het idyllische bezoek aan een Italiaanse wijngaard? Dan is onze Vespa patent print echt iets voor jou. Prachtig aan de muur tussen de vakantiefoto’s, of aan de muur naast jouw reiskaart.

Vespa als redder na de oorlog

De geschiedenis van dit typisch Italiaanse merk, begint tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog. Italië lag in puin, financieel maar ook zeker letterlijk. De wegen waren veelal kapot, als je dit nog wegen mocht noemen. Grote scheuren en kraters waren al lang niet meer bijzonder.

De Italiaanse familie Piaggio, bekend van haar succes in de ruimtevaart, wilde hier iets aan doen. Piaggio legde zich toe op het ontwikkelen van een nieuw voertuig, want rijden met een auto was al langer geen pretje meer. Een voortuig voor Italië, snel te maken, betaalbaar en natuurlijk betrouwbaar.

Zo bracht Piaggio de eerste Vespa scooter. Een prototype gemaakt van overgebleven vliegtuigonderdelen, bewees dat het mogelijk was! Een tweewielig voertuig voor de Italianen met weinig geld, maar in nood van vervoer.

Originele Vespa Scooter in Italie

Een scooter die een lifestyle werd

Vespa kreeg haar naam door haar kenmerkende ‘wespen’ geluid. De scooter werd al snel een groot succes! Niet alleen in Italië, maar in heel Europa sloeg de scooter aan. In nog geen 11 jaar tijd wist Piaggio meer dan een miljoen scooters te verkopen.

De Vespa scooter groeide hiermee uit tot een symbolisch icoon voor Italië. Een icoon met een ware eigen lifestyle. Het rijden van een Vespa veranderde van noodzaak, naar een bewuste keuze, naar een hobby voor velen!
Vespa Scooter is een ware lifestyle in Italie, een iconisch product die de wereld veranderde