THE STORY OF THE VOLKSWAGEN BEETLE

Een auto voor iedereen, betaalbare, praktisch en uiterst betrouwbaar. Dat was de Volkswagen (VW) Beetle. Een auto die begon als project van Adolf Hitler, zou Volkswagen internationaal op de kaart zetten.  De opvallende kever, ontworpen door F. Porsche, wist uit te groeien tot een waar icoon van de jaren 60. En speelde maar liefst de hoofdrol in 6 Disney-films. Heb jij met een VW Beetle over eindeloze wegen gereden, avonturen beleeft of een roltrap gedaan? Dan kan deze poster niet aan jou muur ontbreken!Een auto voor iedereen

Het was 1930 toe Adolf Hitler Ferdinand Porsche een bijzondere opdracht gaf. Het creëren van een auto voor het volk. Het zou een auto klein van formaat, maar groots in prestaties worden. Dit was een auto voor iedereen, betaalbaar, praktisch en betrouwbaar.

 

Na de uitbraak van de tweede wereldoorlog, werd de productie van ‘de auto voor het volk’, al snel stil gelegd. De gebouwde VW Beetles zouden eindigen als het rijtuig voor officieren. In navolging van de oorlog kwam de Volkswagen-fabriek onder Britse controle te staan. Tegen het eind van 1946 waren er maar liefst 10.000 Volkswagen Beetles geproduceerd. In de daaropvolgende tienjaar wist VW maar liefst 1 miljoen Beetles te verkopen.

 Volkswagen (VW) Beetle rijdend over een weg

Het eind van een legende

‘Misschien zijn wij zo groot geworden, door klein te denken. In de daaropvolgende jaren wist Volkswagen met haar Beetle uit te groeien. Hiermee werd de Beetle het ware symbool van de jaren 60. Dit werd nog eens versterkt door zijn hoofdrol als ‘53’ in de Disney-film ‘The Love Bug’. De film was zo populair dat er maar liefst 6 verschenen. De originele 53 werd in 2018 voor $128,700 tijdens een veiling verkocht.

 

Na een iconisch leven van 80 jaar en verschillende modellen, besloot Volkswagen in 2019 te stoppen met de productie van de geliefde auto. Dit natuurlijk niet zonder een passend afscheid. Volkswagen introduceerde nog twee bijzondere Beetle modellen. De Beetle Final Edition (SE) en de Beetle The Final Edition SEL.

 

VW Beetle uit de Disney-film ‘The Love Bug’