THE STORY OF THE ZIPPO LIGHTER

Als je nu sigaret wilt aansteken of gewoon vuur wilt maken, met een Zippo aansteker weet je dat dit altijd zal lukken. Zippo ontwikkelde een aansteker die niet uitwaait en gemakkelijk is te gebruiken. De ‘windproof lighter’ is er een waar jij, net al miljoenen Amerikaanse soldaten, op kunt vertrouwen. Dit is de aansteker die misschien wel het meest bekend is door zijn geluid, al mogen de looks er ook zeker zijn! Met de Zippo Lighter patent poster geef jij de kamer een extra vuurtje, ook zonder dat je rookt.

Vuur, zelfs in harde wind

Bij de Country Club in Bradford probeerde een van de leden het vuur aan te steken met een opvallende aansteker. De onbekende Oostenrijkse aansteker moest met twee handen worden vastgehouden. Maar wat brandde hij goed!  Zelfs met de harde wind bleef de aansteker gewoon branden.

In 1932 besloot Blaisdell de aansteker op nieuw te ontwerpen. Hij gaf de aansteker de -inmiddels iconische- rechthoekige koffer, met zijn deksel en scharnier. Natuurlijk bleef de ‘schoorsteen’ een onderdeel van de aansteker, dit iconische onderdeel zorgde immers voor de krachtige vlam. Al het werk leverde een prachtig resultaat. Een gemakkelijke te gebruiken, hervulbare aansteker met een ongekend sterke vlam en een iconisch geluid.

 

Een werkend icoon, gegarandeerd!

Tegen 1941 was er geen weg meer terug, Amerika was betrokken bij de Tweede Wereldoorlog. Het land vroeg iedereen zijn bijdrage te leveren, zo ook Zippo. Het bedrijf stopte haar productie van consumenten aanstekers. Het bedrijf richtte al haar inspanningen, kennis, materiaal en mannen op de fabricage voor aanstekers voor de geallieerde strijdkrachten.

In ongekende zware omstandigheden wisten de miljoenen militairen dat zij op hun Zippo aanstekers konden vertrouwen. Een Zippo aansteker werkt daar kun je van uitgaan. Zippo biedt al vanaf haar begindagen haar legendarische levenslange garantie aan. “It works or we fix it free”.